Uluslararası 5’nci Bursa Bilimsel Araştırmalar Kongresi

Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde, Engelsiz Üniversite Kooridnatörü Doç.Dr. Melda Medine SUNAY başkanlığında, “Uluslararası 5’nci Bursa Bilimsel Araştırmalar Kongresi” gerçekleştirildi. 1-3 Mart tarihleri arasında çevrimiçi ve yüz yüze gerçekleştirilen kongreye, 36 farklı ülkeden 500’e yakın araştırmacı katıldı.

BTÜ ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 5’nci Bursa Bilimsel Araştırmalar Kongresi, Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Strateji Geliştirme Derneği, Yıldırım Belediyesi, Bursa Otizm Derneği ve Simbiyoz Aktivite iş birliğinde gerçekleştirildi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da yapılan kongrenin açılışına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin, akademik personel ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Kongre Onursal Başkanı Rektör Naci Çağlar, “Uluslararası 5’nci Bursa Bilimsel Araştırmalar Kongresi; doğa bilimleri, sosyal bilimler ve sağlık bilimleri gibi farklı alanlara yönelik olmak üzere geniş kapsamlı bir bilimsel araştırma kongresidir. 36 farklı ülkeden 500’e yakın katılımcının başvurduğu kongremiz, 3 gün boyunca yüz yüze ve çevrimiçi oturumlarla devam edecek” dedi.

Kongre Başkanı Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melda Medine Sunay ise 5’nci kez düzenlenen kongrenin BTÜ ev sahipliğinde olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Uluslararası Bilimsel Araştırma ve Strateji Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Nadire Kantarcıoğlu ise kongrenin düzenlenmesine vesile olan Rektör Çağlar ve tüm destekçilere teşekkür etti.  Kongrenin paydaşı olmaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberloğlu, “Bugün 34 çocuktan 1’i otizmli. Bu konuda bilimsel araştırmaların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. Simbiyoz Aktivite Derneği Başkanı Hülya Aras, özel gereksinimli bireylerin toplumsallaşmasını kolaylaştırma yönünde yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Çağlar, kongreye destek verenlere teşekkür plaketi takdim etti. Buranın ardından Rektör Çağlar ve katılımcılar, Engelsiz Yaşam Sergisi ve Kadın Emeği Ürünleri Sergisini ziyaret etti.

Kongrenin başından sonuna, gerçekleştirmesinde destek veren Engelsiz Üniversite Topluluğu başkanı Şevval Erkol'a ve yönetimine teşekkür ederiz.



 

15 Mart 2024